Prednosti "TactiLux" reljefnih tapeta

Dizajnerski gledano, „TactiLux“ reljefne tapete se od sličnih proizvoda na tržištu razlikuju u sledećem:

  • Postojeće luksuzne tapete koje imaju strukturu (reljef), mogu da se nabave samo sa predefinisanim dezenima, a nazivaju ih strukturne tapete, reljefne tapete, 3D tapete...
  • Postojeće foto tapete, ravne su i nemaju strukturu, moguć je samo dizajn po želji, a nazivaju ih zidni murali, foto murali...

Praktično gledano, „TactiLux“ reljefne tapete, osim što mogu da budu i unikatne strukture i neponovljivog dizajna, imaju i sledeće prednosti u odnosu na svoju konkurenciju na tržištu od drugih materijala:

  • Papirne tapete – Ovaj najjeftiniji segment tapeta takođe je ekološki, ali je ravan ili sa veoma malom ponavljajućom reljefnom strukturom. Teže se lepe na zidove, jer se lepak nanosi na tapete, a ne na zid. Teško se i uklapaju prilikom postavljanja, jer papir nije rastegljiv na zidu, pa su spojevi vidljiviji. Teško se i uklanjaju sa zidova, jer ih nije moguće odlepiti u jednom komadu, pa troše više vremena. Za razliku od svega toga, „TactiLux“ reljefne tapete imaju netkanu podlogu, koja je savršena za montažu i demontažu, materijal se rasteže i lako se uklapa. Lepak za „TactiLux“ tapete se nanosi na zid, a ne na tapetu. Zbog 1,55 m širine imaju mnogo manje spojeva između delova (papirne tapete imaju širinu oko 50 cm).
  • Vinil tapete s papirnom podlogom – Papirna podloga ima iste nedostatke kao i kod papirnih tapeta, a vinil se koristi samo za strukturalno utiskivanje i sakrivanje šavova na zidu sa dubljom strukturom. Oni nisu ekološke jer sadrže PVC, imaju klasu C1 ili nižu za usporavanje gorenja pri požaru jer proizvode hloridni dim tokom požara i ljudi obično umiru zbog otrovnog PVC dima. „TactiLux“ reljefne tapete su bez PVC-a, a iako su isto klasifikovane kao C1 opasnost je manja jer nema trovanja od PVC dima. Zbog 1,55 m širine imaju mnogo manje spojeva između delova (vinil tapete s papirnom podlogom imaju širinu 50-105 cm).
  • Vinil (PVC) tapete sa netkanom podlogom – Iako je netkana podloga bolja, ostaju nepovoljne PVC površine. Ogromna prednost je ekologija i nema ograničenja kao što su PVC zidni okviri (za upotrebu u bolnicama, vrtićima, u nekim zemljama Zapadne Evrope PVC pozadine su zabranjene). Zbog 1,55 m širine imaju mnogo manje spojeva između delova (vinil tapete sa netkanom podlogom imaju širinu 50-105 cm).
  • Netkane tapete – Takve su na primer one koje se dobijaju iz postojećih digitalnih štampača. Ekološke su, lake za lepljenje na zid, ali nemaju strukturu. „TactiLux“ reljefne tapete, pored reljefne strukture, imaju prednosti zbog svoje debljine materijala koja sakriva oštećenja zidova. Takođe, pošto su netkane tapete tanke, njihovi spojevi su veoma vidljivi.
TOP Call Now Button063653138